Taekwondo klub Plovanija na Državnom prvenstvu u formama

Ovaj vikend prisustvovali smo Državnom prvenstvu u konkurenciji formi. Forma odnosno na korejski poomsae je simulacija borbe sa zamišljenim protivnikom, a sastoji se od točno zadanih elemenata blokada i udaraca , njihovog redosljeda i smjera kretanja.
Naš klub u ovoj disciplini predstavljalo je naših 7 članova: Stella Frleta, Rudolf Stura, Nandor Nagyvari, Nika Zelić, Antonio Dellavia, Mia Selin i Lucia Ražnjević.
Ni jedan od naših predstavnika nije izborio odličje, ali izrazito smo ponosni na njihova postignuća. S obzirom da smo ovu disciplinu u klub uveli tek prije godinu dana za natjecatelje, rezultatima smo i više nego zadovoljni. Broj naših predstavnika od prošle godine se utrostručio, tako nas je u isto vrijeme prošle godine na Državnom prvenstvu predstavljalo dvoje natjecatelja a ove godine čak njih sedam. Ove godine smo predstavnike imali u svim uzrasnim kategorijama: mlađim kadetima,kadetima, juniorima i seniorima, što je dodatna potvrda kvalitete rada našeg kluba i da djeca u našem klubu odrastaju od najmanjeg uzrasta. Također u svim kategorijama u kojima su se natjecali naši članovi bila je brojčano velika konkurencija, a za ulazak u prvih 8 ( odnosno u polufinale) izborili su svi naši natjecatelji. U kratkom vremenu za ovu disciplinu odradili smo iznimno težak posao, te i dalje nastavljamo s radom kako bi do idućeg prvenstva uz još veću brojčanost natjecatelja ostvarili i još bolje plasmane.
Poslje Državnog prvenstva sljedi nam natjecanje u Splitu gdje će se tehničarima (natjecateljima u formama) pridružiti naši borci i najmlađi članovi u kick-u te ne sumnjamo u pozitivan ishod i odlične rezultate.

Scroll to Top