Adidas Maksimir Kup 2023

14. članova TKD Plovanije nastupilo je u Zagrebu na turniru „Adidas Maksimir Kup“. Na natjecanju je sudjelovalo 348 natjecatelja iz 39 klubova i 5 zemalja. TKD Plovanija je nastupio u tri discipline: borbe, kick i forme. U ukupnom poretku s ostvarenim rezultatima kao klub završili su na 11. mjestu što je za u velikoj konkurenciji dobar rezultat i uspjeh.

Evo tko je predstavljao Klub: Lara Strsoglavec, Viktoria Čačić, Anđela Čačić, Antea Strsoglavec, Nika Zelić, Antonio Dellavia, Mia Selin,Cvita Ražnjević, Luana Lleshi, Leona Lleshi, Maks Baraba, Lovre Rogulja, Zara Dukić i Stella Frleta, a najmlađe natjecateljice bile su Viktoria Čačić i Lara Strsoglavec u kick-u gdje su im se u još mlađoj konkurenciji pridružile i sestre Anđela Čačić i Antea Strsoglavec. Lara i Viktoria su ovog puta osvojile broncu, a u mlađoj konkurenciji Anđela Čačić broncu dok je Antea pomela konkurenciju i osvojila zlato. U borbama su nastupili mlađi kadeti: Maks Baraba mlađi kadet-51kg koji je u polufinalnoj borbi izgubio i tako osvojio broncu. Leona Lleshi mlađa kadetkinja-33 kg sa 3 pobjede došla je do finala i osvojila zlato. Cvita Ražnjević u konkurenciji mlađih kadetkinja +51 kg u finalnoj borbi odnijela je pobjedu s prekidom i osvojila zlato. Leona Lleshi je u svim težinskim kategorijama mlađih kadeta sa bodovima uz zlatnu medalju zasjela na prvo mjesto te je proglašena najboljom mlađom kadetkinjom natjecanja. U maloj olimpijadi -22 kg Luana Lleshi je u polufinalu izgubila u trećoj rundi gdje joj je ponestalo snage ali je svojim nastupom pokazala koliko tako mala djevojčica može, te je osvojila broncu. Mia Selin je nastupila u formama u kadetima do plavog pojasa osvojila 5. mjesto što je izvrstan rezultat s obzirom da joj je ovo bio prvi nastup. Nika Zelić u konkurenciji mlađih kadetkinja do plavog pojasa popravila je ocjene s obzirom na zadnje natjecanje te je još jedan od pokazatelja kako se iz natjecanje u natjecanje napreduje i bravo Nika. Antonio Dellavia junior u konkurenciji do crnih pojaseva svojim izvođenjem forme zasjeo je na 3. mjesto te osvojio broncu. Lovre Rogulja junior u konkurenciji do plavih pojaseva svoj prvi nastup okrunio je medaljom te osvojio broncu. Zara Dukić juniorka do plavog pojasa na svom prvom nastupu osvojila je 6. mjesto. Stella Frleta u konkurenciji juniorki do plavog pojasa za 0,10 razlike u ukupnim ocjenama izgubila medalju, ali rezultatom su u klubu izuzetno zadovoljni.

Naglašavaju da kod njihovi natjecatelja u formama kako im nisu bitne medalje i osvojena mjesta, najbitnije im je da iz natjecanja u natjecanje  napreduju, te povećavaju prag svojih ocjena sa prethodnih nastupa.

-Ovo je posljednje natjecanje u ovoj kalendarskoj godini na kojem smo nastupili. Naših 14 natjecatelja doma se vratilo sa ukupno 10 medalja, 3 zlatne i 7 brončanih. Ovo je bila godina ispunjena natjecanjima i inovacijama u našem klubu, kao klub iz dana u dan rastemo, i naši članovi se sve više povezuju na natjecanjima te počinju lijepa prijateljstva. Atmosfera je uvijek vesela i opuštena, te samim tim ni krajnji rezultati nisu iznenađujući. Za kraj godine nas očekuje još klupsko polaganje za više pojaseve, te želimo svim našim članovima da im uspješno prođe, kazao nam je trener Antonio Čačić.

Tekst preuzet sa Slobodna Dalmacija

Scroll to Top